Introductie

Op deze blog wil ik korte stukjes delen uit archieven en boeken. Documenten en afbeeldingen die iets beschrijven van het leven van alledag van de afgelopen 300 jaar. Opmerkelijke, grappige of hele gewone stukken tekst of afbeeldingen. Vondsten uit een archief, fysiek of digitaal, of uit een boek. Ik zal er meestal een stukje achtergrond bij proberen te schrijven, met meer of minder context, of een link naar meer informatie. Ik zal proberen twee keer per maand iets toe te voegen aan de site.

Mijn doel is interessante vondsten te delen, mezelf te oefenen in het schrijven, en mijn liefde voor de alledaagse geschiedenis uit te dragen. Ondertussen ben ik bezig aan het schrijven van een nieuwe historische roman, ook gebaseerd op feiten opgeduikeld uit archieven.

Ik heb jaren geleden een cursus paleografie gevolgd aan Het Utrechts Archief, maar verder ben ik autodidact in geschiedenis en archiefonderzoek. Een echte amateur dus. Ik verwelkom commentaar en advies – vertel het me vooral als ik ergens een fout maak of een hele verkeerde interpretatie geef!

Foto: Glenn Carstens-Peters on Unsplash

Geef een reactie